Дробилки, Миксери и Мацератори

MUNCHER ДРОБИЛКИ И МАЦЕРАТОРИ NOV Mono

Серията дробилки (Muncher) на Mono Pumps е замислена да осъществява по идеален начин ефективно и икономично раздробяване при преработката на отпадни води и шлам.

Сферата на приложение на дробилките се простира от обикновена защита на потопяеми електропомпи склонни към запушване до ефективни и рентабилни решения за големи съоръжения. 

Често използването на Mono-дробилка представлява важна технологична стъпка от процеса като например:

  • За раздробяване и обработване на отсевки
  • За минимизиране или отстраняване на шлаки
  • За подобряване продуктивността на процеса на разлагане
  • За преработка на биоотпадъци 

Също така Mono-дробилката осигурява икономични решения при преработката на фекалии от канализационни пречиствателни станции или колекторни шахти. Прилагането на вакуумни помпи и изпомпването без запушване на отпадни води и шлам  се осигурява също чрез Mono-мацератор.

 

БЪРКАЛКИ И МИКСЕРИ MILTON ROY

Attachments:
Download this file (Mono-Muncher-Family-BG.pdf)Mono Muncher Family[Каталог Дробилки, Миксери и Мацератори на NOV Mono]1897 kB
Download this file (general-Mixing.pdf)general-Mixing.pdf[Бъркалки, Миксери Milton Roy ]2583 kB

Конструиран и усъвършенстван въз основа на 35-годишен опит в раздробяването на мръсотия и отпадни води.

Надеждната серия Миксери „A“ е усъвършенствана в продължение на години и затова е най-подходяща за непречистени отпадни води, шлам и промишлени отпадни води. Този миксер може да се купи както като тръбопроводно така и като канално изпълнение. Каналните изпълнения заменят съоръженията за отсевки на входа на пречиствателната станция.  

Честотата на въртене на вала от максимално 85 U/min предлага ограничена скорост на раздробяване и от това следва ограничено износване на режещия нож  в сравнение с традиционните високоскоростни мацератори.

Серията Миксери „A“ могат да се инсталират като детайлен елемент или във връзка с MONO- помпа или отсяващо устройство, за да се получи перфектна раздробяваща система.

 

Серията миксери F са дробилки с голяма мощност, идеални за раздробяване на влакнести материали и големи отпадъчни количества също толкова добри и с всички материали.

Принципът на работа на този миксер се състои от два ножови вала задвижвани независимо един от друг, което има за предимство възможността да се предават по-големите въртящи моменти. Според големината на твърдите вещества се монтират различни режещи разпределителни шайби върху ножовите валове.

Освен това дробилката може да е снабден по избор с пълнителна фуния или канал за сипване, което има предимство при пълнене с твърди вещества.

Преди всичко тоза дробилка се използва в Биогаз инсталации, за да намали до минимум големината на твърдите вещества от органичните отпадъци и с това да се постигне хомогенна маса.

Проектиран с по-малка пропускливост за зони с шлам и отпадни води и да може да замени с малко разходи традиционните постоянно високооборотни, износващи се и енергийно поглъщащи машини (мацератори). Освен това може да спести до 85% от потреблението на енергия в сравнение с мацераторите.

Този миксер е конструиран преди всичко като ефективна раздробяваща система, но също и като алтернатива съответно като вариант за замяна на стандартните мацератори. Преди всичко миксерът показва идеални характеристики на раздробяване при влакнести материали.

Миксерите SB могат да направят до 85% икономия на енергия в сравнение с мацераторите. Скоростта на раздробяване е типично около 90% по-ограничена от тази на мацераторите, което пък има като предимство по-ниски вибрации и по-ниско ниво на шум.

Капацитет Налягане
До 60 m³/h До 0.5 bar
До 264 gpm До 7 psi

Приложения

  • Защита на помпи както на центробежни така и на вакуумни помпи
  • Промишлени отпадни води
  • Непречистени отпадни води
  • Абразивен и тежък шлам
  • Раздробяване на органични отпадъци
  • Отпадни води от заводи преработващи животни

Режещите ножове MONO ETOS предлагат много ефективно раздробяване на твърди вещества при различни честоти на въртене. Ножовите валове с различни честоти на въртене разкъсват нишковиден материал, докато върховете и ръбовете на ножовете режат или разрязват по-твърди материали на малки парчета. Едновременно в средата на ножовете и на срещуположната разделителна шайба се смачква твърд и едрозърнест материал.

Ограничени честоти на въртене (максимално 83 U/min) осигуряват ограничено износване и ограничено консумиране на енергия спрямо раздробяващите системи на конкурентите.

Компактната конструкция е възможна чрез дизайна „One piece cutter/box“. Това означава: най-лесен демонтаж на лагерите на вала.

За тръбопроводни изпълнения на миксера е предоставена три годишна експлоатационна гаранция при приложения за отпадни води. 

Всеки миксер е снабден допълнително с регулатор подаващ се на програмиране (PLC), за да се предпази машината от свръхтовар и разрушаване. Освен това Миксерите могат да се сертифицират по желание съгласно ATEX 94/9/EC.

Най-новото поколение „Двувалови дробилки”.

Тази дробилка е конструирана специално за ефективно раздробяване на абразивен шлам и суспензии. Преди всичко TR дробилката е особено подходяща за неестествено големи и безформени твърди вещества.

Ножовите валове са наредени на остър винкел срещу всмукателното отвърстие на продукта, което показва  особено добри характеристики на раздробяване.  

Допълнително ножовите валове са разположени висящо, поради което не са необходими долни опори както и челни уплътнения.
В най-долната част на дробилката се намира вграден „капан за твърди вещества” с изводи за почистване от двете страни. (Почистването също е автоматизирано!)

ЕМКОТЕК ООД

ул. „Мърфи” 11, офис 2
гр. София, 1505
България
02 / 950 28 75

www.emkotek.eu
EagleBurgmann
nov-mono
optimex
de-raedt
Real time web analytics, Heat map tracking
f t g