Съществуват различни системи за уплътняване на центробежни помпи. Най-широко разпространената е динамична уплътнителна ситема представена от най-простата форма (единично механично уплътнение).


 
Тази динамична система не може да гарантира перфектно уплътняване и е източник на чести повреди.

Статичните уплътнения са единственото решение способно да гарантира пълна херметичност по време на работа. Всички мобилни части трябва да се намират в цялостна херметична обвивка . Има 2 решения, които се използват най-често в индустрията: магнитен съединител и залят ротор.

МАГНИТЕН СЪЕДИНИТЕЛ

Ако обвивката протече, течността незабавно контактува с атмосферата, това е основния недостатък на тази технология. От друга страна това решение използва доста износващи се части, чието износване води до проблеми с центровката на агрегата.

ЗАЛЯТ РОТОР

Тази технология дава решение на трите основни проблема:

  • БЕЗОПАСНОСТ - Благодарение на двойната си обвивка залятият ротор предлага най-висока степен на безопасност.
  • НАДЕЖНОСТ - Кострукцията с уникален комплет от плъзгащи лагери, предлага едно от най-надежните решения на пазара. С намаляването на броя на износващите се части  се постига най-доброто  MTBF (средно време между две повреди) при центробежните помпи.
  • ОПРОСТЕНОСТ - Проектирана да гарантира впечатляваща опростеност при инсталация ( не е необходима центровка) и превантивна поддръжка.

ЕМКОТЕК ООД

ул. „Мърфи” 11, офис 2
гр. София, 1505
България
02 / 950 28 75

www.emkotek.eu
EagleBurgmann
nov-mono
optimex
de-raedt
Real time web analytics, Heat map tracking
f t g